FELIX
DEGENAAR

Eminent Hipsters

 

De band Eminent Hipsters ontstond vanuit een hartstochtelijke liefde voor de muziek van Steely Dan, de niet te categoriseren popgroep die in 1972 werd geformeerd door de eminente heerschappen Donald Fagen (zang, toetsen) en Walter Becker (gitaar, zang).

De muziek van Steely Dan is een amalgaam van jazz, rhythm & blues en pop met een 'westcoast'-sausje. Bekendste albums zijn “Aja” en “Gaucho”.

Pianist Tony Hoyting besloot de handen ineen te slaan met pianist Felix Degenaar en zetten samen in 2015 de Steely Dan tribute band “Eminent Hipsters” op, als eerbetoon aan dit Amerikaans fenomeen.

De band speelt een dwarsdoorsnede van het Steely Dan-repertoire en ook tracks van de soloplaten van Donald Fagen.

 

 

 

JazzMen Limited

JazzMen Limited is een jazztrio bestaande uit contrabas, piano en zang. De kleine bezetting roept de sfeer op van de jaren '50, van rokerige café's, heren in mooie pakken, dames in zwoele jurken met op de achtergrond jazzmuziek. In hun cool swingende stijl brengen de jazzmannen bijzondere American Songbook stukken: gevoelige ballads, vrolijke up-tempo standards en af en toe een onverwacht betoverende uitstap met een knipoog, zoals hun jazzy ode aan de Muppet Show.
Het trio bestaat uit Paul Nieman (zang), Felix Degenaar (piano) en Hans Lass (contrabas).

 

JazzMen Limited

 

Meiborg & Degenaar

 

 

Jazzpianist Berend Meiborg heeft zijn muzikale roots in de woelige, vrije jaren '70 liggen . In Groningen en omstreken is hij een goede bekende, een karakteristiek en getalenteerd musicus. Een paar jaar geleden besloot Felix met deze aparte vogel samen te werken: twee muzikale tegenpolen die elkaar artistiek aanvullen.  Ze staan daarom garant voor een boeiende en muzikale avond, een creatieve samensmelting van het allerbeste uit de jazztraditie. Veel eigen werk, jazzstandards maar dan net even anders, boeiend gebracht, altijd nieuwe wegen verkennend.

 

 

Sweet Thing

Sweet Thing is een formatie rondom de getalenteerde zussen Cherryl en Melanie Tuasuun.

Ze spelen soulklassiekers en veel werk van Chaka Khan!

Humphry Strik (drums), Henry Sopacua (bas), Felix Degenaar (keys), Jeffrey Smith (gitaar) en Han Latupeirissa (percussion).

 

Shjazz

 
De in Paramaribo geboren jazz zangeres Sharon Doelwijt laat zich beïnvloeden door de muziek van Billie Holiday, Dinah Washington, Louis Prima, Bessie Smith en Nat King Cole.

 

Sharon staat niet alleen bekend om haar heldere en meeslepende stemgeluid maar ook om haar prikkelende interactie met het publiek.   

 

Met Hans Lass (cbas), Sebastian Demydzcuk (drs) en Felix Degenaar (piano)

 

 

Up North

In 2017 besloten pianist Felix Degenaar en saxofonist Harry van der Laan een jazzkwartet te starten met eigen composities. Met Hans Lass op contrabas en drummer Sebastian Demydczuk repeteerden ze een periode intensief en hadden in Petit Theatre hun debuutoptreden.
Het repertoire bestaat uit jazz originals van Harry van der Laan en Felix Degenaar met een breed spectrum aan stemmingen: van een broedend gespeelde ballad tot vurige up-tempo post-bop. Het kwartet laat horen dat subtiliteit en intensiteit, elegante onderkoeling en emotionele warmte geen tegenpolen zijn.
Groninger saxofonist Harry van der Laan (Winschoten 1970) ging voor het eerst saxofoon spelen toen hij Hank Mobley hoorde en zijn composities zijn nauw verwant aan het idioom van de hardbop en postbop. De composities van Felix Degenaar zijn lyrischer van aard en vormen samen met de andere stukken en door de inbreng van de bassist en de drummer een coherent repertoire van moderne jazz composities.

Live opname van het stuk "Mr. FeePee" (Harry vd. Laan) 
Audiocompilatie (diverse stukken)