FELIX
DEGENAAR

Voorbereiding op het conservatorium

Als je de ambitie hebt om professioneel jazzpianist te worden gaan we een aangepast traject in.

 

Ik heb zelf een aantal jaar lesgegeven aan het conservatorium in Groningen en ben daarom in detail op de hoogte van de toelatingseisen en andere zaken die van belang zijn.

 

Mocht je conservatorium-ambities hebben, dan kan ik lessen van een uur inroosteren. Daarin gaan we gericht werken aan de eisen voor het toelatingsexamen. Techniek, spel en theorie moeten we naar het juiste niveau tillen. Hierbij krijg je duidelijke en eerlijke feedback over de voortgang en je kansen op toelating.

 

Er wordt dan veel van je verwacht qua talent, inzet, studievaardigheid en initiatief, om je voor te bereiden op deze meeslepende en allesomvattende opleiding.

 

Ableton Live

Ik geef lessen in Ableton Live voor beginners en gevorderden. Deze software gebruik ik zelf vrij intensief in live-situaties. Daarom kan ik je vanuit de praktijk concreet inzicht en kennis meegeven over deze DAW-software.

 

De Ableton Live-lessen zijn iets anders opgebouwd dan de pianolessen, stuur mij gerust een mail om hier meer informatie over te krijgen.

 

Lesdagen 

woensdag, donderdag en vrijdag

 

Lestijden

wo: 12:00 - 21:00 uur

do.: 12:00 - 21:00 uur

vrij: 12:00 - 21:00 uur

 

 

 

 

 

Testimonials

"Als iemand met conservatoriumplannen zit ik perfect bij Felix. De lessen zijn afwisselend en er is ruimte voor eigen inbreng. Zijn mening is altijd goed onderbouwd en gegeven feedback is constructief, daarnaast heeft Felix veel verstand van muziek en ga ik iedere keer geïnspireerd en met nieuwe ideëen naar huis. Een combinatie van de bovenstaande eigenschappen staat garant voor een geweldige leraar, onafhankelijk van stijl en niveau van de student."
Wilbert, 18, Leeuwarden (sept. 2018)

 

"Als eerstejaars student in Groningen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe pianoleraar. Ik heb inmiddels al ruim een jaar les bij Felix en ik vind het ontzettend leuk. Bij een stuk bladmuziek komt veel kijken, Felix heeft mij geleerd om verder te kijken dan de noten om er een mooi pianostuk van te maken. Felix houdt rekening met mijn drukke tentamenperiodes en hij weet al mijn lessen leerzaam, gevarieerd en motiverend te maken!"

Margot, 19 jaar, Groningen (feb. 2017)

 

"Ik heb nu iets meer dan een half jaar les van Felix en had nog nooit piano gespeeld. Ik kon al wel noten lezen maar de F-sleutel voor de linkerhand was geheel nieuw voor mij. Vanaf les 3 kreeg ik al muziekstukken op om te oefenen en vanaf dat moment kon ik al wat spelen. Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Felix past zich aan aan jouw kunnen, maar zorgt er wel voor dat het steeds een uitdaging blijft. Je voelt je op je gemak en hij geeft je het gevoel dat het niet erg is om fouten te maken. Hij kijkt en luistert goed hoe je speelt en als je iets niet juist doet, corrigeert hij je. Intussen blijft hij geduldig. Dat vind ik erg fijn en dat doet hij ook op een prettige manier."

 Johanna, 43 jaar, Groningen (juli 2015)